Interactieve virtuele tours

Wij ontwikkelen hoogwaardige en op maat gemaakte virtuele tours in jullie huisstijl. Dit doen we door technologie met je eigen content en emoties te combineren.
Door interactieve elementen toe te passen kan de bezoeker dit op een unieke manier ervaren en beleven. Onze verfrissende totaaloplossing zal zorgen voor een optimale dienstverlening. Het zorgt ervoor dat ervaringen die anders misschien niet mogelijk waren, mogelijk gemaakt worden.

✔ Hoogwaardig en op maat
Een virtuele tour dat zich onderscheid door je eigen huisstijl en interactieve elementen toe te passen.

✔ Verfrissende totaaloplossing
Je eigen virtuele one-stop-shop. Wees je concurrenten voor door dit op een vernieuwende manier aan te bieden.

✔ Optimale dienstverlening
Verbeterde totaalbelevingen, hoge attentiewaarde en unieke gebruikerservaringen. Veilig en digitaal.

✔ Micro deel- en inzetbaar
Altijd en overal op elk device bereikbaar (online en offline). Simpel te integreren en makkelijk te delen.

1. Wat, waarom & hoe?

Use case

De opdrachtgever

CS Vincent van Gogh is een brede scholengemeenschap in Noord en Midden-Drenthe. Ze bieden onderwijs voor vmbo (inclusief lwoo), mavo, havo, atheneum én gymnasium. Met ruim 2.100 leerlingen zijn ze verdeeld over drie locaties: Salland, Lariks en Volta.

Over Lariks
“Lariks biedt leerlingen een goede voorbereiding op vervolgstudies in het hbo en wo. Ons onderwijs richt zich op het verwerven van kennis en inzicht en het aanleren van vaardigheden die goed aansluiten op de eisen van hoger en wetenschappelijk onderwijs. Wij leren je om zelfstandig te studeren en verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast werk je ook samen met andere leerlingen aan projecten. Respect voor elkaar en voor de omgeving staan voorop in onze werkwijze, waarbij we christelijke waarden en normen overdragen. Wij geloven in de kracht van betrokkenheid en persoonlijke aandacht en we steunen je in je ontwikkeling.”

Meer informatie
klik hier

Het probleem

Naar het voortgezet onderwijs gaan is een grote stap voor leerlingen en hun ouders. Beiden willen graag weten wat voor een onderwijs er wordt gegeven, maar uiteraard willen leerlingen vooral ook weten hoe de school eruit ziet voordat er een keuze wordt gemaakt. Echter blijven we de komende tijden voor uitdagingen te staan en denken aan ieders gezondheid is van groot belang. Zo ook voor CS Vincent van Gogh (Lariks) waarbij hun jaarlijkse open dag niet fysiek door heeft kunnen gaan. Hoe kunnen zij de leerlingen toch (veilig) bereiken en tegelijkertijd op een pakkende manier de juiste informatie verlenen? Hoe ziet de school eruit en hoe is de sfeer? En welke faciliteiten zijn er allemaal? Hoe kunnen leerlingen en hun ouders de school zelf ontdekken, net alsof ze er echt zijn?

De oplossing

Een interactieve virtuele tour is uitermate geschikt om je product, dienst of organisatie op een verfrissende manier te laten zien. Vooral voor onderwijsinstellingen zal dit van meerwaarde zijn doordat dit nog vernieuwend is, maar toch heel informatief voor je doelgroep kan zijn. Hiermee geef je de bezoeker alvast een goede indruk en zorgt het dat de drempel laag blijft. Een kijkje nemen in een (toekomstige) school kan vaak net dat duwtje in de rug extra geven of doorslaggevend zijn voor de uiteindelijke keuze. 

Voor CS Vincent van Gogh (Lariks) hebben wij een virtuele tour met interactieve elementen mogen ontwikkelen die aansluit op hun huisstijl. Wij hebben een klantreis ontwikkeld waardoor de bezoeker zelf de keuze heeft welke informatie er wordt binnengehaald. Hoe meer manieren om de zintuigen te prikkelen, hoe meeslepender de ervaring zal zijn om hopelijk de juiste keuze voor deze school te gaan maken. Verschillende ruimtes en lokalen hebben wij 360-graden gefotografeerd zodat dit ook als een virtuele rondleiding beleven kan worden. Daarnaast hebben wij een navigatiemenu geïntegreerd, verschillende door de school gemaakte content gekoppeld en allerlei handgemaakte elementen toegevoegd om dit een hoogwaardig virtuele tour te laten zijn.

Onze interactieve virtuele tours kunnen worden geïntegreerd op een website, zijn geschikt voor alle mobiele devices en is offline afspeelbaar op een VR-bril.

Link naar de virtuele tour (fullscreen)
klik hier

(hidden)

Link naar de virtuele tour (volledige scherm)

Meer use cases

(hidden)

Onze portfolio

(coming soon)

Veelgestelde vragen

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

(hidden)

Wat is virtual reality (VR)?

Virtual reality is een online omgeving waarin een realistische situatie wordt nagebootst. Het is een computertechniek die je een compleet andere werkelijkheid laat ervaren, maar het kan ook een geheel fictieve omgeving zijn. Door gebruik te maken van verschillende zintuigen, komt de omgeving als ‘echt’ over. De grenzen van virtual reality liggen bij de fantasie en vaardigheden van de ontwikkelaar. Er zijn talloze virtual reality-toepassingen mogelijk voor eindeloos doeleinden.

“Virtual reality will be as important as eating three meals a day.”
Tim Cook (CEO, Apple)

Wat is een virtuele tour?

Onze virtuele tours kunnen worden gezien als een innovatief en optimale 360-graden beleving. Er wordt een virtuele en realistische ervaring van jezelf, product, dienst, organisatie en/of locatie gesimuleerd. Technische gezien bestaat de virtuele tour bij ons uit een oneindige ruimte van gelinkte geoptimaliseerde panoramafoto’s waarbij een actie en reactie is gekoppeld. Deze wordt geheel beveiligd en snel op onze virtual private server of op jullie eigen server gehost. Hiermee wordt er dus ook een nieuw platform gecreëerd waar je al je gemaakte content kan koppelen en kan laten zien. Op elk moment kan de bezoeker veilig bij je binnenkijken en de sfeer op een bijzondere manier ervaren. Het verteld vele malen meer dan welke andere medium dan ook.

Wat zijn interactieve elementen?

Het oproepen van emotie heeft een positieve invloed op de besluitvorming. Wij willen ons onderscheiden door interactieve elementen toe te passen en je eigen huisstijl als layout te gebruiken. De bezoeker heeft zelf de keuze welke informatie en belevenis er wordt binnengehaald. Hierdoor creëer je een gevoel van diepte waardoor je je doelgroep triggert en dat voor interactie zal zorgen. Op elk moment kan de bezoeker veilig bij je binnenkijken en de sfeer op een bijzondere manier ervaren. Het verteld vele malen meer dan welke andere medium dan ook.

Voorbeelden van interactieve elementen
pop-ups met informatieve teksten, foto- en videocontent
virtuele one-stop-shop (verzamelen en aanbieden van gemaakte content)
koppelen van contactgegevens, website en social-media
toevoegen van o.a. e-learning, pubquiz, livestream en gamification
eindeloos veel mogelijkheden!

Voor welke doelgroepen en/of toepassingen?

Wij zijn ervan overtuigd dat dit vrijwel voor elke doelgroep van absolute meerwaarde is. Eindeloos veel mogelijkheden voor elke toepassing.

organisaties
onderwijsinstellingen
horeca
onroerend goed
winkelpanden
architectuur
musea
beurzen
festivals
en meer!

De integratiemogelijkheden?

De virtuele tour zullen we als een link of code opleveren. Dit kan gemakkelijk op een website of los daarvan in een webbrowser worden geïntegreerd.  Deze is verder geoptimaliseerd voor alle mobiele apparaten zoals een telefoon, tablet of laptop. Ook kunnen wij de virtuele tour inclusief een VR-bril (Meta Quest 2) leveren zodat deze offline en nog intensiever in een 360-graden belevenis ervaren kan worden.

Onze werkwijze?

Nadat we de wensen en behoeften hebben vastgesteld, bespreken we de creatieve input voor het concept. Met onze ervaring in user experience,- en user interface design zetten wij de behoefte van je doelgroep voorop. Daarna starten we met de ontwikkeling wanneer alle relevante aspecten bekend zijn. Op locatie maken we de panoramafoto’s met een professionele 360-graden fotocamera. Onze specialisten letten op de juiste belichting en de beste posities. Daarna volgt de nabewerking waarbij we de panoramafoto’s optimaliseren. Met onze speciale software implementeren we alle gemaakte content en voegen we interactieve elementen toe die aansluiten op jullie huisstijl. De oplevering zal plaatsvinden nadat we alle feedback en verbeterpunten van de testperiode hebben verwerkt.

Missie en visie?

Missie
We gaan richting een toekomst waar wij steeds meer afhankelijk gaan worden van de digitale wereld. Door de recente omstandigheden bevinden veel sociale en economische activiteiten steeds vaker alleen online plaats. Ook spreken we tegenwoordig van een nieuwe generatie “klanten”, een generatie die vooral online leeft, kijkt en koopt. Onze missie is op een verfrissende manier een virtuele totaaloplossing te creëren voor een optimale dienstverlening. Je boodschap op een unieke manier overbrengen door een combinatie van de juiste strategie, interactieve storytelling en content met meerwaarde is waar wij in geloven.
Wij zijn ervan overtuigd dat onze interactieve virtuele tours voor vrijwel elk doelgroep en toepassing van meerwaarde kan zijn.

Visie
Onze visie is duidelijk: f
ocussen op samenwerkingen tussen kennisinstellingen en virtuele professionals om te komen tot hoogwaardige virtuele producten en diensten. Dit willen wij samenbrengen door inzichtelijk in kaart te brengen welke virtuele toepassingen er in Nederland zijn >>> virtuelend.nl.

© 2022 WEBDESIGN DOOR NEXT360.NL  /  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN  /  ALGEMENE VOORWAARDEN  PRIVACYVERKLARING & COOKIES
© 2022 WEBDESIGN DOOR NEXT360.NL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING & COOKIES